Met deze module kan je nieuwe klanten en leveranciers aanmaken en later weer wijzigen of verwijderen. Iedere klant krijgt een Identificatie (ID) mee. Voor korte namen kan je de naam zelf gebruiken. Bij langere namen gebruik je een afkorting. De ID moet wel uniek zijn, want het is deze ID die gebruikt zal worden in de facturen en bestellingen om aan te duiden over welke klant of leverancier het gaat. Je kan hem later eventueel wijzigen door in de lijst op de rechter muisknop te klikken, en ‘Wijzigen ID’ te selecteren in het snelmenu.

Bovenaan zet je de naam en het adres van de klant. In het eerste tabblad kan je de gegevens van uw contactpersoon ingeven.

 

Er kunnen per klant twee adressen ingevuld worden. Het gebeurt immers dat het adres waar de facturen naartoe moeten gestuurd worden, niet hetzelfde is als het bedrijfsadres.

 

Op het derde tabblad staan nog enkele algemene gegevens over de klant, zoals het telefoonnummer van de boekhoudafdeling. Dat heb je wel eens nodig als uw uitgaande facturen niet betaald worden.

 

Als je hiermee klaar bent, druk je op de knop "OK" om te bewaren of op "Annuleren" om zonder bewaren terug te keren naar de lijst. Deze functionaliteit werd niet voorzien op de website.

Hierna kan je een andere klant bewerken, een andere module selecteren, rapporten bekijken, ..., enz.


Terug naar het hoofdmenu. Terug naar het hoofdmenu.